Posts

Lost

Assalamualaikum. Bismillahirrahmanirrahim.
1245 hours - Cuaca kind of sunny tak mendung or nothing looks like it's gonna rain. I want to post this lama dah sebenarnya tapi aku macam tak tahu how to write these things. It's kind of lost. Beberapa hari ni aku serabut sikit dengan kerja and trip for comparative planning. And I'm not in a good shape. Every night aku akan tidur lambat sebab tak boleh lelap. Mata mengantuk sangat tapi tak boleh lelap bila tutup mata. Dan almost every night jugak aku akan tidur dengan air mata. Tu pun tertidur. Aku tak tahu punca aku nangis. Selalunya sebelum tidur tu aku okay je just setiap kali nak tidur tu all of sudden I'll feel stuffy and akan nangis. I don't know why.
Disebabkan aku ni tak suka bercerita dekat orang sangat so aku tak bagitahu sesiapa except that one person. Aku cakap aku jadi macam ni sebab ada problems and aku tak bagitahu dia problem apa. Tapi actually takde problem pun and if ada takkan buat sampai aku nangis. Se…

Road Trip x Melaka : 2016

Assalamualaikum. Bismillahirrahmanirrahim.
Post ni ada dalam draft lama dah. Selalu lupa nak update pasal road trip ke Melaka tahun lepas.

So, trip to Melaka was on mid semester break of part 4 rasanya. Ke part 5 eh? (Alamak lupa pulak) I went there with Chiko, Adda and Mus (driver haha). Intan as tuan rumah merangkap our tour guide because dia orang Melaka and we stayed at her house. We stayed for 3 days and 2 nights. (Tips: Pergi tempat/kampung kawan sebab boleh tumpang rumah dia so jimat kos. Kalau ramai sangat cari hotel lah.)

First day tak ke mana pun sebab gerak dari KL dah lambat. After solat jumaat rasanya lah. (Lupa jugak) Kami sampai rumah Intan around Isyak. Oh kami ada pergi ke Kolam Air Panas Gadek. We had our dinner first. Around 10 baru pergi sana. It was nice. Tapi ramai orang sebab esoknya Sabtu.

Second day, we had our breakfast at Intan's. Bangun je dah ada makanan. (hehe) Then, we went to Bandar Hilir. We decided to going up the Sky Tower yang 43 tingkat tu. Fee…

Growing Up with Strict Parents

ASSALAMUALAIKUM. BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.
Oh this is only from my point of view and based on my experiences/situations (or maybe from some friends of mine). I'm twenty-two this year. And actually this numbers didn't make me an adult for sure. Because I am not married (yet), so I'm still under my parents supervision. I'm not arguing this. Totally agreed with the statement. Especially when I'm a girl.
So, bila nak keluar dengan kawan-kawan or going somewhere without them absolutely kena mintak their permission right. Tak elok la kan tak bagitau depa nak pergi mana-mana. Sometimes bukan mintak permission pun. It just letting them know where we are going.
In my situation, asking for permission is only when I'm going to somewhere far away like holiday with friends for few days somewhere on earth. (No! Don't judge) Kalau nak pergi kedai ke beli pisang goreng or coconut shake (oh sedap pulak) ke, I'm just letting my parents know. Takde la pulak mintak permiss…